Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το τυρί για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 10΄ στη δεύτερη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15΄. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 100 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Βρέχουμε ελαφρώς με πινέλο και βουτάμε σε σουσάμι ή παπαρούνα ή λιναρόσπορο ή νιφάδες βρώμης. Στοφάρουμε για 40΄ και ψήνουμε στους 220°C με πολύ ατμό για 15 - 18΄.
Από το τεύχος 92 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Α-Ζ