A  A  A +
Πίσω
Μπουκίτσες με θαλασσινό αλάτι
Μπουκίτσες με θαλασσινό αλάτι

Υλικά

Για 52 τεμάχια:
Αλεύρι 55% 2 κιλά
Αριάνι (κρύο) 500 ml
Νερό 500 ml
Μαργαρίνη (κρύα) 50 γρ.
Ζάχαρη 20 γρ.
Μαγιά 40 γρ.
Χοντρό θαλασσινό αλάτι για διακόσμηση
Ηλιέλαιο για επάλειψη

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του αλατιού, σε αργή ταχύτητα για έξι λεπτά και για τρία λεπτά στη γρήγορη προσθέτοντας το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη με θερμοκρασία ζυμαριού 26°C. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο σε λαδωμένο πάγκο, με λαδόκολλα και πανί βαμβακερό. Κόβουμε σε κομμάτια ζύμης 50 γρ. το κάθε ένα, κάνουμε μπαλάκια και βάζουμε την «ραφή» από την επάνω πλευρά. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, βάζοντας ανά 2 κατά μήκος. Τα αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο, ρίχνουμε χοντρό αλάτι, πατάμε με το χέρι μας για να κολλήσει καλά και σκεπάζουμε με πανί, αφήνοντας για ξεκούραση για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα να τα φουρνίσουμε, ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε στους 210°C για 20-25 λεπτά.

Info: Το χοντρό θαλασσινό αλάτι προσδίδει σε κάθε δημιουργία κάτι από τη γεύση της θάλασσας και βέβαια, έντονα αλμυρή υπόσταση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε βάλτε το μόνο του στη συνταγή ή συνδυάστε το με άλλα μπαχαρικά.  

Aπό το τεύχος 103 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.