A  A  A +
Πίσω
Μπισκότα με σοκολάτα & φουντούκια
Μπισκότα με σοκολάτα & φουντούκια

Υλικά

Για 30 τεμάχια:
Βούτυρο ζωικό 135 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 135 γρ.
Αβγά 50 γρ.
Νερό 10 γρ.
Αλεύρι 200 γρ.
Κακάο 50 γρ.
Σόδα 2 γρ.
Αλάτι 2 γρ.
Σοκολάτα “δάκρυα” 120 γρ.
Φουντούκια 80 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε το αυγό με το νερό και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει στη δυνατή ταχύτητα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για τρεις ώρες και αφού ξεκουραστεί το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου πέντε χιλιοστά.

Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για δέκα λεπτά. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, τα βουτάμε μέχρι τη μέση μέσα σε σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Συνταγή: Δημήτρης Δήμτσος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.