A  A  A +
Πίσω
Μπαγκετίνια με τσίλι
Μπαγκετίνια με τσίλι

Υλικά

Για 28-30 τεμάχια:
Αλεύρι 55% 2 κιλά
Μαγιά 40 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ζάχαρη 40 γρ.
Ηλιέλαιο 100 ml
Προζύμι 100 γρ.
Νερό 1.200 ml
Τσίλι πιπεριές 4 τμχ. (φρέσκες, σε ροδέλες μικρές)

Βήματα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο, εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και έπειτα στη γρήγορη για τρία λεπτά, όπου προσθέτουμε και το αλάτι. Η θερμοκρασία της ζύμης θα πρέπει να είναι 29°C. Όταν τελειώσει η διαδικασία, παίρνουμε το ένα τρίτο του ζυμαριού, το ρίχνουμε στο μίξερ ξανά και προσθέτουμε τις ροδέλες από τις πιπεριές τσίλι, ώστε να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν τα ζυμάρια μας και στη συνέχεια κόβουμε 80 γρ. από την απλή ζύμη, πατάμε και ανοίγουμε ελαφρώς σαν φύλλο. Στη μέση βάζουμε 40 γρ. ζυμάρι με τσίλι, κάνουμε ρολό, κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα μπαγκέτας. Ψεκάζουμε με νερό, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε στη λαμαρίνα με λαδόκολα. Σκεπάζουμε με πανί βαμβακερό για 30’. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 210°C για 20’-25’.

Info: Τέσσερις πιπεριές τσίλι δίνουν ένα αρκετά πικάντικο αποτέλεσμα. Μπορούμε να κάνουμε το δημιούργημά μας περισσότερο ή λιγότερο καυτερό ρυθμίζοντας την ποσότητα, ενώ να σημειώσουμε ότι το τσίλι κυκλοφορεί και σε αποξηραμένη μορφή.  

Από το τεύχος 103 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.