A  A  A +
Πίσω
Κριτσίνια με πορτοκαλοπίπερο
Κριτσίνια με πορτοκαλοπίπερο

Υλικά

Για 50 τεμάχια:
Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ.
Ηλιέλαιο 300 ml
Ασπράδια αβγών 4 τμχ.
Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Αλεύρι 55% 700 γρ.
Μείγμα πορτοκαλοπίπερου
Κρόκος αβγού με λίγο νερό για επάλειψη

Βήματα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στο μίξερ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα ασπράδια και το αλάτι να ανακατευτούν καλά και στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για πέντε έξι λεπτά. Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι 25°C.

Αμέσως μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη σε τεμάχια 40 γρ. το ένα και να κάνουμε φιτίλια 20 cm. Τα περνάμε πρώτα πάνω από ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί και έπειτα στο μείγμα του πορτοκαλοπίπερου. Τα τοποθετούμε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Info: Ο συνδυασμός του αρωματικού πορτοκαλιού με τη δύναμη των διάφορων πιπεριών δίνει ένα πραγματικά εξωτικό και spicy αποτέλεσμα όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Το μείγμα υπάρχει στο εμπόριο αλλά μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας.  

Aπό το τεύχος 103 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.