A  A  A +
Πίσω
Κις λορέν με μήλα και κοτόπουλο!
Κις λορέν με μήλα  και κοτόπουλο!

Υλικά

Βάση ζύμης για κις λορέν 600 γρ.
Στήθος κοτόπουλου 750 γρ.
Βούτυρο 110 γρ.
Κρεμμυδάκια shallots 30 γρ.
Πράσινα μήλα 600 γρ.
Ζάχαρη 20 γρ.
Brandy Calvados 30 γρ.
Τριμμένη γραβιέρα 90 γρ.
Αλάτι & πιπέρι
Σoς quiche 200 γρ.
Υλικά για σος quiche
Κρόκοι αβγών 100 γρ.
Αβγά 200 γρ.
Αλεύρι 100 γρ.
Γάλα 500 γρ.
Κρέμα γάλακτος 500 γρ.
Αλάτι 12 γρ.
Πιπέρι 1 γρ.
Μοσχοκάρυδο 0,5 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την τοποθετούμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 18 εκατ. και ύψους 4,5 εκατ., και την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια shallots και το στήθος κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε με 50 γρ. βούτυρο για 3 - 4 λεπτά. Καθαρίζουμε τα πράσινα μήλα, τα κόβουμε σε οκτώ λωρίδες και αφού τα τσιγαρίσουμε με τα υπόλοιπα 60 γρ. βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, τα σβήνουμε με το Brandy Calvados και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα στη βάση της κις λορέν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και την σoς. Ψήνουμε στους 210°C για 50 λεπτά.

Εκτέλεση για σος quiche

Ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αβγά και το αλεύρι στο μίξερ και ρίχνοντας αργά αργά το γάλα δημιουργούμε μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ