Για το κέικ σοκολάτα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αβγά σιγά σιγά και προσέχουμε να μην μας κόψει το μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, το δάκρυ σοκολάτας και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι με σχήμα καρδιάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30-40 λεπτά.
Μοντάρισμα: Ανοίγουμε με τον πλάστη κόκκινη πάστα ζάχαρης και την περνάμε πάνω από το κέικ. Mε ένα μικρό κουπάτ καρδιά κόβουμε στη μέση του κέικ, γεμίζουμε με φρέσκιες φράουλες και στερεώνουμε την καρδιά όρθια.
Συνταγή: Δημήτρης Δήμτσος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 106 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.