A  A  A +
Πίσω
Φραντζόλες με αλεύρι καμούτ & κινόα
Φραντζόλες με αλεύρι καμούτ & κινόα

Υλικά

Αλεύρι 1.500 γρ.
Μείγμα από νερό και σπόρους κινόα (1:1) 1.400 γρ.
Νερό 1.050 γρ.
Αλάτι 30 γρ.
Μαγιά 15 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Βάζουμε 700 γρ. σπόρους κινόα μαζί με 700 γρ. νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα 24ωρο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την μαγιά και το αλάτι με αργό ζύμωμα για 5 λεπτά. Αφήνουμε για ξεκούραση 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαγιά, ζυμώνουμε πάλι για 2 λεπτά σε αργή ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες σκεπάζοντας με μια βρεγμένη πετσέτα από πάνω. Κόβουμε σε τεμάχια 350 γρ. και πλάθουμε σε φραντζόλες. Στοφάρουμε για 30 λεπτά και ψήνουμε στους 220°C για 20-25 λεπτά πάντα υπό την επίβλεψή μας. 

 

Συνταγή: Sebastien Metayer

Φωτο: Στέλιος Σπυρόπουλος

Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.