A  A  A +
Πίσω
Κρύο Signature Ibrik
Κρύο Signature Ibrik

Υλικά

1 διπλός ελληνικός καφές, σκέτος
10 cl γάλα αμυγδάλου, χτυπημένο σε σαντιγί

Βήματα

Εκτέλεση

Παρασκευάζουμε έναν σκέτο διπλό ελληνικό καφέ, ιδανικά στη χόβολη ή σε γκαζάκι. Μόλις είναι έτοιμος, τον φιλτράρουμε με AeroPress μέσα σε μπεν μαρί με κρύο νερό και πάγο. Τέλος, τον σερβίρουμε σε κρύο ποτήρι που παγώνει εξωτερικά με ξηρό πάγο, γαρνίροντας με μια ροζέτα από σαντιγί γάλακτος αμυγδάλου. Σερβίρουμε με καλαμάκι από φρέσκια βανίλια.

Tip: Παγώνουμε τον ελληνικό καφέ σε κρύο μπεν μαρί, ώστε να μην νερώσει ο καφές και αλλοιωθεί.

 

Από το τεύχος 45 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Snack and Coffee.