A  A  A +
Πίσω
Jasmine Cold Brew
Jasmine Cold Brew


Υλικά

90 ml καφέ φίλτρου
30- 40 ml τσάι από γιασεμί
κρέμα
φύλλα γιασεμιού (αποξηραμένα)

Βήματα

Εκτέλεση

Για το συγκεκριμένο καφέ χρησιμοποιήθηκε φρεσκοπαρασκευασμένος καφές φίλτρου από τον Παναμά από τη φάρμα Esmeralda (ποικιλία Geisha) ο οποίος έχει floral αρώματα, νότες από περγαμόντο και εσπεριδοειδή, μέτριο σώμα και πολύ καθαρό τελείωμα. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιήσαμε σε ένα ποτήρι 30 με 40 ml περίπου τσάι από γιασεμί, το παγώσαμε, παγώσαμε και τον καφέ φίλτρου κατά την παρασκευή του (δηλαδή η εκχύλιση έγινε πάνω σε πάγο) και μετά συμπληρώσαμε στο τελείωμα του ποτηριού αφρόγαλο, αρωματισμένο με εσπρέσο. Διακοσμήσαμε με φύλλα γιασεμιού.

 

Συνταγή: Χρήστος Λουκάκης, Φωτογραφία: Δημήτρης Τσίτσος

Aπό το τεύχος 49 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.