A  A  A +
Πίσω
Cold Brew
Cold Brew

Υλικά

1 dripper
1 χάρτινο φίλτρο
24γρ καφέ
120γρ νερό (88-89 ºC)
120γρ πάγο
1 βραστήρα
1 ζυγαριά
1 χρονόμετρο

Βήματα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τον καφέ και ζυγίζουμε 24 γρ. Γεμίζουμε ταυτόχρονα τον βραστήρα και ζεσταίνουμε μέχρι τους 88-89°C. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό το χάρτινο φίλτρο για να φύγει η τυχόν γεύση χαρτιού που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμά μας. Τοποθετούμε το dripper στο ποτήρι το οποίο περιέχει 120 γρ. πάγο. Μηδενίζουμε τη ζυγαριά. Βάζουμε τον καφέ και ρίχνουμε αρχικά 40 γρ. νερό βρέχοντας όλη την επιφάνεια και περιμένουμε για 30 δευτερόλεπτα. Με κυκλικές κινήσεις και σταθερή ροή ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό ώσπου να φτάσουμε στα 120 γρ. Αφού ολοκληρωθεί η εκχύλιση (1:30-2:30) αφαιρούμε το dripper και απολαμβάνουμε το ρόφημά μας.

Aπό το τεύχος 47 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Snack & Coffee.