Βράζουμε τις φακές. Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμύδι και προσθέτοντας τη ντομάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίλι και βράζουμε για λίγα λεπτά. Απομακρύνουμε το πολύ νερό από τις φακές (κρατάμε ένα με δύο δάχτυλα μόνο) και προσθέτουμε σε αυτές τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 5’ και σερβίρουμε.
Συνταγή: Μοχάμεντ Σαλίμ
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 49 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.