Στάδιο 1: αφού ακολουθήσουμε τα έξι βήματα για την παρασκευή της βάσης του παγωτού και πριν αυτό πήξει εντελώς, προσθέτουμε 200 γρ. από τον ήδη θρυμματισμένο σε μικρά κομμάτια χαλβά και συνεχίζουμε τη λειτουργία της παγωτομηχανής για πέντε το πολύ ακόμα λεπτά.
Στάδιο 2: βγάζουμε το παγωτό στη μπασκέτα .
Στάδιο 3: όσο το παγωτό είναι ακόμα μαλακό, προσθέτουμε τον υπόλοιπο κομμένο χαλβά στην κορυφή του. Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να βγάλουμε ένα μέρος του παγωτού, να προσθέσουμε μια στρώση από κομμάτια χαλβά, μετά ακόμα ένα μέρος παγωτού και τέλος, μία ακόμα στρώση χαλβά.
Από το τεύχος 151 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Z+G.