A  A  A +
Πίσω
Sorbet πεπόνι με δενδρολίβανο
Sorbet πεπόνι με δενδρολίβανο

Υλικά

Για 1 κιλό:
Νερό 400 ml
Zάχαρη 90 γρ.
Δεξτρόζη 16 γρ.
Αφυδατωμένη γλυκόζη 20 γρ.
Πηκτικό γρανίτας 50 γρ.
Πεπόνι 400 γρ.
Xυμός λεμόνι 10 ml
Κλωνάρια δενδρολίβανο1 τμχ

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα πηκτικά και τα σάκχαρα σε 300 ml βραστού νερού. Ξεπλένουμε το δεντρολίβανο και το βάζουμε σε άλλο δοχείο με το υπόλοιπo ζεστό νερό για 5 λεπτά. Ενοποιούμε τα μείγματα και προσθέτουμε, αφού λιώσoυν στο μπλέντερ, το πεπόνι και το χυμό λεμονιού. Μόλις βγει από την παγωτομηχανή, διακοσμούμε το sorbet με φύλλα δενδρολίβανου και σερβίρουμε.

Συνταγή: Ηλίας Κοντός/ Gelato Home Cafe

Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 163 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Z+G.