Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες και τα κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20’. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ και τα περνάμε από σουρωτήρι. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την κρέμα και κομματάκια μοτζαρέλας και κρουτόν περασμένα σε κλαδάκι θυμαριού.
Aπό το τεύχος 141 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Z+G