A  A  A +
Πίσω
Σφηνάκια Πατζαρόσουπα
Σφηνάκια Πατζαρόσουπα

Υλικά

Παντζάρια 200 γρ.κομμένα σε κύβους
Πατάτα 100 γρ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2
Σκόρδο 1 σκελίδα
Ελαιόλαδο 1 κ.τ.σ.
Ζωμός κότας 200 ml
Κρέμα γάλακτος 40 ml
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη διακόσμηση
Μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια
Κρουτόν
Κλαδάκια θυμαριού

Βήματα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες και τα κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20’. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ και τα περνάμε από σουρωτήρι. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την κρέμα και κομματάκια μοτζαρέλας και κρουτόν περασμένα σε κλαδάκι θυμαριού.

Aπό το τεύχος 141 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Z+G