A  A  A +
Πίσω
Ρολάκια ψαρονέφρι με μπέικον και μυρωδικά
Ρολάκια ψαρονέφρι με μπέικον και μυρωδικά

Υλικά

Ψαρονέφρι 1 τμχ.
Μπέικον 5 φέτες
Αλάτι – πιπέρι
Ψιλοκομμένα ανάμικτα μυρωδικά (μαιντανό, μυρώνια, καυκαλίθρες, άνηθο, δυόσμο) 1 φλ
Ξυλάκια για σουβλάκι
Σταφύλια (ή μικρά δαμάσκηνα)

Βήματα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι και το ανοίγουμε κατά μήκος με το μαχαίρι (όσο πιο λεπτό τόσο το καλύτερο). Με μπάτι και ελαφρά χτυπήματα ανοίγουμε σε ομοιόμορφο πάχος όλο το ψαρονέφρι και του δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Σε μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα, απλώνουμε το μπέικον ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει λίγο την επόμενη και τοποθετούμε  το ψαρονέφρι πάνω στο μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε την εσωτερική πλευρά του κρέατος και σκεπάζουμε με τα μυρωδικά. Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το αφήνουμε για 20 λεπτά στη κατάψυξη. Ξετυλίγουμε τη μεμβράνη, περνάμε τα 6 ξυλάκια μέσα από το ρολό ανά 2 εκατοστά και κόβουμε ενδιάμεσα με μαχαίρι. Ψήνουμε στη σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, αφαιρούμε τα ξυλάκια και στη θέση τους περνάμε κλαδάκια δενδρολίβανου. Γαρνίρουμε με ρόγες σταφύλι.

Aπό το τεύχος 141 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Z+G