A  A  A +
Πίσω
Πρόβειο παγωτό σοκολάτα
Πρόβειο παγωτό σοκολάτα

Υλικά

Πρόβειο γάλα (φρέσκο) 3,5 lt
Ζάχαρη κρυσταλλική 750 γρ.
Κακάο σε σκόνη 250 γρ.
Σοκολάτα υγείας 250 γρ.
Γκότζι μπέρι (για τη διακόσμηση)

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυγίζουμε και αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τη σκόνη κακάο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα στο δοχείο με το γάλα, ανακατεύουμε και πάλι, και ρίχνουμε το νέο μείγμα στον παστεριωτή. Εν συνεχεία, προσθέτουμε και την κουβερτούρα Υγείας, την οποία έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια μεγάλου μαχαιριού.

Αφού μπει στον παστεριωτή, το μείγμα βράζει στους 82 βαθμούς Κελσίου για να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία της παστερίωσης και ομογενοποίησης, χωρίς να καταστραφούν τα πολύτιμα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία μεταφέρεται στην παγωτομηχανή, όπου ψύχεται για δέκα τουλάχιστον λεπτά στους -7°C. Από την παγωτομηχανή, μεταφέρουμε το παγωτό σε μπολ και διακοσμούμε με γκότζι μπέρι. 

Συνταγή: Γιάννης Μπακογιάννης 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 161 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Ζ+G.