A  A  A +
Πίσω
Παγωτίνια semifreddo πραλίνας φουντουκιού
Παγωτίνια semifreddo πραλίνας φουντουκιού

Υλικά

Για semifreddo πραλίνας:
• Α’ μείγμα:
Ζάχαρη κρυσταλλική 340 γρ
Νερό 230 γρ.
Κρόκοι αβγών 280 γρ.
• Β’ μείγμα:
Ζάχαρη κρυσταλλική 60 γρ.
Ασπράδια αβγών 60 γρ.
• Γ’ μείγμα:
Ζελατίνη (φύλλα) 12 γρ.
Πάστα φουντουκιού (100%) 200 γρ.
Κροκάν φουντουκιού 50 γρ.
• Δ’ μείγμα:
Σαντιγί (ζωική) 1.500 γρ.
Για κουλί φουντουκιού:
• Α’ μείγμα:
Γάλα 190 γρ.
Σοκολάτα γάλακτος 90 γρ.
Πάστα φουντουκιού (100%) 50 γρ
• Β’ μείγμα:
Φουντούκια 100 γρ.
Ιμβερτοζάχαρο 50 γρ.
Ζελατίνα (φύλλα) 5 γρ.
Για dacqouise πραλίνας:
• Α’ μείγμα
Ασπράδια αβγών 300 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ.
• Β’ μείγμα:
Φουντούκια σκόνη 250 γρ.
Ζάχαρη άχνη 250 γρ.
Πάστα φουντουκιού 60 γρ.
Για επικάλυψη πραλίνας:
• Α’ μείγμα:
Σοκολάτα γάλακτος 1.000 γρ.
Βούτυρο κακάο 200 γρ.
• Β’ μείγμα:
Λάδι ραφινέ 100 γρ.
Πραλίνα φουντουκού 1.000 γρ.
Κροκάν φουντουκιού 300 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για semifreddo πραλίνας: Φτιάχνουμε απαρέ pâte à bombe με τα υλικά του Α’ μείγματος. Χτυπάμε σε γαλλική μαρέγκα τα υλικά του Β’ μείγματος. Αναμειγνύουμε καλά μεταξύ τους τα υλικά του Γ’ μείγματος και προσθέτουμε σε αυτά τη σαντιγί, καθώς και το Α’ και Β’ μείγμα και ανακατεύουμε.

Για κουλί φουντουκιού: Φτιάχνουμε γκανάς με τα υλικά του Α’ μείγματος και μετά προσθέτουμε σε αυτό τα υλικά του Β’ μείγματος.

Για dacqouise πραλίνας: Ομοίως με τη συνταγή του dacquoise φιστίκι

Για επικάλυψη πραλίνας: Στρώνουμε το Α’ μείγμα και προσθέτουμε τα υλικά του Β’ σε αυτό.

Μοντάζ: Μονώνουμε εσωτερικά με διαφάνειες τις θήκες (τσερκάκια) και προσθέτουμε πρώτα το daqucoise και μετά με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε μέχρι 1/3 με το semifreddo πραλίνας, μετά άλλο ένα 1/3 κουλί φουντουκιού και κλείνουμε ξανά με semifreddo πραλίνας. Παγώνουμε, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε βουτώντας τα μέσα στο μείγμα της επικάλυψης. 

Συνταγή: Κώστας Παπαδόπουλος

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.