Για semifreddo πραλίνας: Φτιάχνουμε απαρέ pâte à bombe με τα υλικά του Α’ μείγματος. Χτυπάμε σε γαλλική μαρέγκα τα υλικά του Β’ μείγματος. Αναμειγνύουμε καλά μεταξύ τους τα υλικά του Γ’ μείγματος και προσθέτουμε σε αυτά τη σαντιγί, καθώς και το Α’ και Β’ μείγμα και ανακατεύουμε.
Για κουλί φουντουκιού: Φτιάχνουμε γκανάς με τα υλικά του Α’ μείγματος και μετά προσθέτουμε σε αυτό τα υλικά του Β’ μείγματος.
Για dacqouise πραλίνας: Ομοίως με τη συνταγή του dacquoise φιστίκι
Για επικάλυψη πραλίνας: Στρώνουμε το Α’ μείγμα και προσθέτουμε τα υλικά του Β’ σε αυτό.
Μοντάζ: Μονώνουμε εσωτερικά με διαφάνειες τις θήκες (τσερκάκια) και προσθέτουμε πρώτα το daqucoise και μετά με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε μέχρι 1/3 με το semifreddo πραλίνας, μετά άλλο ένα 1/3 κουλί φουντουκιού και κλείνουμε ξανά με semifreddo πραλίνας. Παγώνουμε, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε βουτώντας τα μέσα στο μείγμα της επικάλυψης.
Συνταγή: Κώστας Παπαδόπουλος
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.