A  A  A +
Πίσω
Μπακλαβάς Παγωτό
Μπακλαβάς Παγωτό

Υλικά

Παγωτό κρέμα 4.500 γρ.
Μπακλαβάς 200 - 300 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Στάδιο 1: αφού ακολουθήσουμε τα έξι βήματα για την παρασκευή της βάσης του παγωτού και πριν αυτό πήξει εντελώς, προσθέτουμε τα 200 γρ. από τον ήδη κομμένο σε μικρά κομμάτια μπακλαβά και συνεχίζουμε τη λειτουργία της παγωτομηχανής για πέντε λεπτά.

Στάδιο 2: βγάζουμε το παγωτό στη μπασκέτα .

Στάδιο 3: όσο το παγωτό είναι ακόμα αρκετά μαλακό, προσθέτουμε τον υπόλοιπο κομμένο μπακλαβά. Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να βγάλουμε ένα μέρος του παγωτού, να προσθέσουμε μια στρώση από κομμάτια μπακλαβά και μετά ακόμα ένα μέρος παγωτού και τέλος, λίγο ακόμα μπακλαβά κομμένο σε μικρότερα ή μεγαλύτερα κομμάτια.

Aπό το τεύχος 151 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Z+G.