A  A  A +
Πίσω
Λουκανικοπιτάκια σπιράλ
Λουκανικοπιτάκια σπιράλ

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας 3 τμχ.
Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
Σουσάμι
Μαυροκούκι

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καρφώνουμε κάθε λουκάνικο σε ξύλο για σουβλάκι. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με τη λωρίδα από τη σφολιάτα, ώστε να σχηματιστεί ένα σπιράλ και στερεώνουμε τις άκρες. Προαιρετικά αλείφουμε με λίγο αυγό και γαρνίρουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι. Απλώνουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Τα σερβίρουμε όρθια, σε καλαθάκι με φελιζόλ.

Συνταγή: Ηλίας Ιωσηφέλης

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης (Studio Verve)

Aπό το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.