A  A  A +
Πίσω
Κιουνεφέ
Κιουνεφέ

Υλικά

Για ταψί διαμέτρου 24 εκ.:
Φύλλο καταΐφι 250 γρ.
Τυρί ντιλ (dil peyniri) 200 γρ.
Λιωμένο βούτυρο 99,8% 150 γρ.
Νερό 300 ml
Ζάχαρη 450 γρ.
Φλούδα λεμονιού 1/2 τμχ
Κανέλα 1 στικ
Καϊμάκι 60 γρ.
Φιστίκι Αιγίνης για διακόσμηση

Βήματα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεμπλέκουμε το καταΐφι και το στρώνουμε στο ταψί χωρίς να το πατικώσουμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ραντίζουμε με το μισό βούτυρο. Στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί, το υπόλοιπο καταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά κι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό και ψήνουμε για ακόμη 12-15 λεπτά. Σιροπιάζουμε ενόσω είναι ζεστό. Διακοσμούμε.

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.