Για το περίβλημα: Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά με ξύλινη σπάτουλα, να σχηματιστεί μια διαυγής, κολλώδης ζύμη και χρωματίζουμε με διάφορα χρώματα. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι γλουτενικού ρυζιού και το φυλάμε στην κατάψυξη.
Για το σορμπέ καρύδα: Ζεσταίνουμε τον πουρέ με το νερό και την τριμολίνη μέχρι τους 40°C. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το σταθεροποιητή. Ανακατεύοντας παστεριώνουμε στους 82°C. Συνεχίζουμε όπως στην προηγούμενη συνταγή για σορμπέ σοκολάτα. Ρίχνουμε το σορμπέ σε ημικυκλικά φορμάκια.
Μοντάρισμα: Ανοίγουμε τη ζύμη mochi σε φύλλα με ομοιόμορφο πάχος. Τα κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ, βάζουμε στο καθένα από ένα κομμάτι από το φορμαρισμένο σορμπέ και το τυλίγουμε προσεκτικά. Καταψύχουμε.
Tι είναι τα mochi: Τα mochi είναι μια παραδοσιακή γιαπωνέζικη συνταγή με κύριο χαρακτηριστικό το περίβλημα από αλεύρι ρυζιού. Εκτός από τη χώρα του Aνατέλλοντος Hλίου, τα mochi έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε πολλές χώρες του κόσμου και ειδικά στην Αμερική, όπου παρασκευάζονται σε funky χρώματα και καταναλώνονται μετά μανίας!
Συνταγή: Μαρίνος Κοσμάς
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 157 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Z+G.