A  A  A +
Πίσω
Gelato με γιαούρτι και μαστίχα
Gelato με γιαούρτι και μαστίχα

Υλικά

Για 1 κιλό:
Γάλα 250 ml
Kρέμα γάλακτος 250 ml
Γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ.
Μαστίχα 5 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Μετά την παστερίωση και αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε στο μίξερ σε σταθερή ταχύτητα για 3 λεπτά. Σερβίρουμε περιχύνοντας με σιρόπι βύσσινο ή κάποιο άλλο σιρόπι της επιλογής μας.

Συνταγή: Αθήνα Καταλιάκου/Gelateria Cremino

Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 163 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Z+G.