A  A  A +
Πίσω
Gelato με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Gelato με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά

Για 1 κιλό:
Γάλα εβαπορέ ζαχαρούχο 300 ml
Φρέσκια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 200 ml
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο120 ml
Γάλα φρέσκο πλήρες 350 ml
Σιρόπι 70 BRX 50 ml

Βήματα

Εκτέλεση

Ομογενοποιούμε πολύ καλά τα υλικά μας στο μίξερ κι εν συνεχεία τα βάζουμε στην παγωτομηχανή. Ιδανικά, σερβίρουμε το gelato μας γαρνίροντας με καλής ποιότητας κορινθιακή σταφίδα μαριναρισμένη σε ούζο, φέτες πορτοκαλιού και ελάχιστο αλάτι Maldon.

 

Συνταγή: Εύη Παπαδοπούλου/Le Greche

Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 163 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Z+G.