A  A  A +
Πίσω
Cupcakes
Cupcakes

Υλικά

Για το κέικ:
Βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 250 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Αβγά 4 τμχ.
Αλεύρι 300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ.
Γάλα 180 γρ.
Κουβερτούρα 100 γρ.
Για την επικάλυψη:
Κρέμα γάλακτος 50 γρ.
Κρεμώδες τυρί 100 γρ.
Ζάχαρη άχνη 30 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και στη μισή προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε φόρμες των muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη: Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χρωματίζουμε με σταγόνες από χρώμα ζαχ/κής.

Συνταγή: Ηλίας Ιωσηφέλης

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης (Studio Verve)

Από το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.