Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Xmas Catering Ιδέες, gourmet προτάσεις για ένα μπουφέ στο πνεύμα των γιορτών
Xmas Catering Ιδέες, gourmet προτάσεις για ένα μπουφέ στο πνεύμα των γιορτών

Ονομαστικές γιορτές, ρεβεγιόν, επίσημες δεξιώσεις, πάρτι και φιλικές συγκεντρώσεις δίνουν το στίγμα της περιόδου που διανύουμε, με τους καταναλωτές να ζητούν ευφάνταστες ιδέες για ένα μπουφέ στο κλίμα της εποχής με gourmet αλμυρές δημιουργίες! Εμπνευστείτε από τις προτάσεις του ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ CATERING και του executive chef Jean Louis Καψαλά για ένα εορταστικό μπουφέ που θα κερδίσει τόσο τα βλέμματα, όσο και τους ουρανίσκους!

Κατά την περίοδο των γιορτών όλοι οι επαγγελματίες της εστίασης και φυσικά και οι ζαχαροπλάστες, μπορούν να επωφεληθούν από τις πολλές εκδηλώσεις, δεξιώσεις και πάρτι που γίνονται αυτή την εποχή. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουν τη δουλειά με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένοι, να μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και βέβαια, να διαθέτουν αυτό που λέμε καλή σχέση ποιότητας- τιμής. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εικόνα των εδεσμάτων που προσφέρονται για ένα εορταστικό catering. Όλοι περιμένουν αυτές τις μέρες να ζήσουν μια ατμόσφαιρα αφθονίας, χλιδής και μεγαλοπρέπειας. Το catering που θα πλαισιώσει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά πρέπει να διαθέτει αυτή την ατμόσφαιρα. Η παρουσίαση των πιάτων, η διακόσμηση του τραπεζιού, τα σκεύη, τα εργαλεία σερβιρίσματος κ.λπ., πρέπει να επιλεγούν μ’ αυτό το κριτήριο και να παίξουν το ρόλο τους στις τελικές εντυπώσεις. Το κυριότερο όμως είναι η επιλογή των γεύσεων και των εδεσμάτων της γιορτής!

Οι γεύσεις της Γιορτής!

Τα Χριστούγενα και το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, έχουν τις δικές τους συνταγές: Θαλασσινά, όπως χτένια, στρείδια, γαρίδες, μπρικ, χαβιάρι και σολομός έχουν την τιμητική τους. Πουλερικά, και κυρίως η γαλοπούλα γεμιστή και σε όλες τις παραλλαγές της, το χοιρινό με γλυκόξινες σάλτσες και φρούτα όπως κυδώνια, δαμάσκηνα κ.λπ., τα κυνήγια, τα αλλαντικά, τα τυριά, τα κόκκινα κρέατα, τα χειμωνιάτικα λαχανικά, όπως η κόκκινη κολοκύθα, το λάχανο, τα καρότα κ.λπ., θα δώσουν την αίσθηση του πλούτου και της ζεστασιάς στο τραπέζι! Όταν μάλιστα όλες αυτές τις συνταγές καλούμαστε να τις παρουσιάσουμε σε μέγεθος μπουκίτσας, εν είδει ενός finger food buffet, τότε η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με τη βοήθεια εργαλείων και σκευών που κάθε οργανωμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής διαθέτει, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά οπτικά -και γευστικά- αριστουργήματα. Σφηνοπότηρα σε διάφορα σχέδια, μικρά πιατελάκια σε γεωμετρικά σχήματα, ασημένια μαχαιροπίρουνα, αλλά και πιο πρωτότυπες λύσεις, όπως κελύφη αυγών, όστρακα, κοχύλια, φρούτα χωρίς τη σάρκα τους, μπορούν να φιλοξενήσουν εξαιρετικές λιχουδιές. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να «πειράξετε» ελαφρώς τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Η γεμιστή γαλοπούλα για παράδειγμα, μπορεί να προσφερθεί σε μέγεθος μπουκιάς, με τη μορφή ενός μικρού φιλέτου, που θα συνοδεύεται από μια σάλτσα κάστανου! Πέρα όμως από γεύσεις και συνδυασμούς, το παιχνίδι του catering των γιορτών, θα παιχτεί και σε επίπεδο διακόσμησης και παρουσίασης των εδεσμάτων. Φύλλα χρυσού, μαύρο χαβιάρι, κομψά μπολ γεμισμένα με πάγο, ειδικές φωτιζόμενες βάσεις παρουσίασης των εδεσμάτων, ασημένια κηροπήγια κ.λπ., πρέπει να αποτελούν μέρος του εξοπλισμού σας, ώστε να καταφέρετε να σταθείτε στο ύψος των απαιτήσεων ενός επίσημου τραπεζιού. Και ειλικρινά αξίζει τον κόπο γιατί κάτι τέτοιο, όχι μόνο κέρδη μπορεί να σας αποφέρει, αλλά και να απογειώσει τη φήμη σας! Σε αυτό το αφιέρωμα, ο executive chef του ΔΕΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ CATERING, κος Jean Louis Καψαλάς, προτείνει ένα εμπνευσμένο μπουφέ, όπου οι κλασικές γεύσεις των γιορτών, παρουσιάζονται με τη μορφή λαχταριστής μπουκιάς!

• Γαλοπούλα με φρούτα & σος κράνμπερι

• Καραβίδες – wasabi σε φωλιά καταΐφι 

• Μους φουά γκρα με κακάο και Βισάντο

• Χτένια σε σαμπαγιόν μανταρίνι

• Αβγά μπρουλέ με χαβιάρι

• Βελουτέ Κολοκύθας 

To ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ CATERING από το 1996 έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση στην άριστη ποιότητα και το εξαιρετικό service. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, Τάκη και Δημήτρη Χριστοφιλέα και Διομήδη Καψάλη, το στοίχημα που είχαν να κερδίσουν ήταν να προάγουν την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία, την ποιότητα και την ελληνικότητα. Αξιοποιώντας την εμπειρία τους στο χώρο της γαστρονομίας, αλλά και τα βιώματα από τον τόπο καταγωγής τους, τη Μάνη, δημιούργησαν μια εταιρία – πρότυπο στο χώρο του catering! “Εστιάζουμε στη σημασία των Α’ υλών και την επεξεργασία τους με σεβασμό και ακρίβεια –λέει ο κ. Δημήτρης Χριστοφιλέας. Οι άνθρωποι της ομάδας μας αποτελούν τη δύναμή μας. Από το 1996 μέχρι και σήμερα δημιουργήσαμε μια ομάδα από σεφ που μας ενώνουν στενοί δεσμοί. Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγουμε τους εύκολους εντυπωσιασμούς και μένουμε στην ουσία”.  

Επιμέλεια: Λία Παπαναστασίου, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος, Συνταγές: Jean Louis Καψαλάς [Executive Chef Δειπνοσοφιστήριον Catering], Styling Δειπνοσοφιστήριον Catering