Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Τσουρέκια κλασικά & πειραγμένα
Τσουρέκια κλασικά & πειραγμένα

Πάσχα σημαίνει γεύσεις και αρώματα... Το πιο παραδοσιακό και πιο ωραίο από τα γλυκά της γιορτής -απόδειξη ότι δεν λείπει από κανένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο- είναι το τσουρέκι. Σε σχήμα πλεξούδας ή στρογγυλό με το βαμμένο κόκκινο αβγό στο κέντρο του, θα έλεγε κανείς ότι με την εμφάνισή του στη βιτρίνα των καταστημάτων σηματοδοτεί την έναρξη της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, μαζί με τα χαριτωμένα διακοσμητικά και τα κουλούρια σε καλαθάκια.

Αρωματικό και αφράτο

Μαστίχα, μαχλέπι, βανίλια, κακουλές, βούτυρο και βέβαια, φρεσκοψημένη ζύμη είναι τα αρώματα που κατακλύζουν κάθε εργαστήριο τις γιορτινές μέρες και καθώς ξεφεύγουν στο δρόμο, γίνονται η καλύτερη διαφήμιση για εσάς. Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε τόσο αγαπημένες μυρωδιές; Το αμέσως επόμενο που κοιτάζουν οι πελάτες είναι η δομή του τσουρεκιού. Δεν πρέπει να είναι βαρύ και στο κόψιμο με το χέρι πρέπει η ψίχα να κολλάει κάπως και μετά σιγά σιγά να ανοίγει, σαν να «λαστιχάρει». Όσο για το φούσκωμα, η λέξη αφράτο τα λέει όλα! Το άλειμμα της επιφάνειας με αβγό κρύβει κι αυτό μυστικά και όλα αυτά, αν πρόκειται να φτιάξετε την κλασική βερσιόν. Αν πάλι θέλετε να κρατήσετε την τόσο δημοφιλή συνταγή, αλλά να πειραματιστείτε ως προς την εμφάνιση του γλυκού, στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε ενδιαφέρουσες μεταμορφώσεις του κλασικού τσουρεκιού σε σύγχρονες παραλλαγές με γεύση και στιλ!

Οι ζαχαροπλάστες του Astir Palace Resort, με επικεφαλής τον Φραντζέσκο Σώζο, μεταμορφώνουν το πασχαλινό τσουρέκι σε πέντε σύγχρονες και πεντανόστιμες παραλλαγές!

*Η κλασική συνταγή τσουρεκιού

*Τσουρέκι - muffin με κρέμα πατισερί και cranberries

*Κρόνατς από ζύμη τσουρεκιού

*Πολίτικο τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας

*Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και δαμάσκηνα

Oι ζαχαροπλάστες του Astir Palace

Πρόκειται για μία από τις πιο δεμένες και πιο δημιουργικές ομάδες ζαχαροπλαστικής που μας έχει φιλοξενήσει στο εργαστήριό της. Ο λόγος για την ομάδα του Astir Palace Resort -με executive pastry τον Φραντζέσκο Σώζο μέλος του Chef’s Club- που απαρτίζεται από τους ζαχαροπλάστες Βασίλη Βασιλείου, Γεωργία Σιαπατή, Δημήτρη Ζήκο και Αλέξανδρο Βασιλάκη. Όλοι τους χαρακτηρίζονται από άριστες τεχνικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής κι αρτοποιίας, φαντασία και διάθεση για δημιουργία, χαρακτηριστικά που με την καθοδήγηση του executive pastry chef μετατρέπονται στα... συστατικά της απόλυτης ομαδικής γλυκιάς επιτυχίας!

Η εύρυθμη λειτουργία του ζαχαροπλαστείου του ξενοδοχείου, η τελειότητα των επιδορπίων σε σύλληψη, γεύση και εμφάνιση και η μεγάλη επιτυχία της γιορτής σοκολάτας “AstirChocolating” που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια στον Αστέρα το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. «Η δουλειά μας, όπως και κάθε ζαχαροπλάστη άλλωστε, είναι κυρίως, δημιουργική. Με δεδομένο ότι στην ομάδα μας υπάρχει το τεχνικό υπόβαθρο, εμείς φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς και να πειραματιζόμαστε. Επίσης, αφού έχουμε και τη στήριξη του ξενοδοχείου, συζητάμε μεταξύ μας και προχωράμε στη δημιουργία και την τελειοποίηση συνταγών που βρίσκουν τη θέση τους στα μενού του ξενοδοχείου».

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 155 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Z+G.