Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Σοκολατάκια με άρωμα Ελλάδας
Σοκολατάκια με άρωμα Ελλάδας

Στο μικρό, κουκλίστικο “Levotre Pirée” τα σοκολατάκια έχουν τον πρώτο λόγο. Γεύσεις πέρα από τα συνηθισμένα που διαγείρουν τις αισθήσεις και κεντρίζουν τον ουρανίσκο, δημιουργούνται στο άνετο εργαστήριό του από τον παθιασμένο με τη σοκολάτα ζαχαροπλάστη – chocolatier και “δημιουργό γεύσεων”, Στέφανο Διαμαντόπουλο.

“Για μένα η σοκολάτα είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσης. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με καινούριες γεύσεις και προσπαθώ να παντρέψω τη σοκολάτα με ελληνικά προϊόντα τοπικού χαρακτήρα. Μη νομίζετε όμως ότι οι γευστικοί συνδυασμοί γίνονται στην τύχη! Η σοκολάτα απαιτεί σοβαρή τεχνογνωσία, αλλά και δημιουργικότητα για να σου αποκαλύψει όλες τις γευστικές της πτυχές. Κατά τη γνώμη μου ο καλός μάστορας μπορεί να αναδείξει την πρώτη ύλη και όχι το αντίστροφο! Δουλεύω με κουβερτούρες περιεκτικότητας 67% κακάο και πάνω. Επίσης, κάνω τα δικά μου χαρμάνια. Τα σοκολατάκια είναι ένα αγαπημένο πεδίο πειραματισμού για μένα, αλλά όχι και το μοναδικό. Τον τελευταίο καιρό δουλεύω πάνω σ’ ένα project για τη δημιουργία μιας σος σοκολάτας που θα συνοδεύει ψητά κρέατα!”

Τα λόγια του Στέφανου Διαμαντόπουλου μαρτυρούν το πάθος του για τη δουλειά του. Το ίδιο και οι βιτρίνες γεμάτες σοκολατάκια με τις πιο απροσδόκητες γεύσεις. Καζανιστό Χιώτικο ούζο, μέλι Κυθήρων, καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, Κορωνέϊκο ελαιόλαδο και ρίγανη, μπαχαρικά, κρασί Βισάντο Σαντορίνης, ξύσματα εσπεριδοειδών, μαύρο αλάτι και ενεργός άνθρακας από το Ηφαίστειο της Σαντορίνης, λεμόνι και μαστίχα Χίου, είναι μερικές μόνο από αυτές. Και ήδη ο Στέφανος Διαμαντόπουλος δουλεύει για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, προσφέροντας στο κοινό του τις πιο γλυκιές εκπλήξεις! Στις σελίδες που ακολουθούν, μοιράζεται μαζί μας μερικές από αυτές...

 Οι συνταγές του Στέφανου Διαμαντόπουλου: 

Σοκολατάκια με καζανιστό ούζο Χίου

Λευκά τρουφάκια με λεμόνι

Muscadines με Σουμάδα Άνδρου

Eπιμέλεια: Λία Παπαναστασίου, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 153 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Z+G.