Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Παγωτό finger food!
Παγωτό finger food!

Το παγωτό γίνεται η πρώτη ύλη για τη δημιουργία πρωτότυπων «κερασμάτων» που πωλούνται με το κιλό και καταναλώνονται με τη λογική του finger food σαν ένα γλυκό καλοκαιρινό σνακ! 

Με τη φαντασία και τις τεχνικές ικανότητες του έμπειρου ζαχαροπλάστη - τζελατιέρη, το παγωτό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον και άκρως δροσιστικό finger food, δίνοντας στον καταναλωτή την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου επιδορπίου! Ο pastry chef του New Hotel Μαρίνος Κοσμάς, παρουσιάζει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όλες με κοινό παρονομαστή τη γέμισή τους με παγωμένα σορμπέ. Ανάμεσά τους, παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση τα φημισμένα γιαπωνέζικα mochi, που κάνουν θραύση στην Αμερική! Ακολουθούν και άλλες πρωτότυπες ιδέες για το μετασχηματισμό του παγωτού σε γλυκιά μπουκιά, όπως τα παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα γαλλικά macarons, τα παραδοσιακά σιτσιλιάνικα cannoli και τα χορταστικά σοκολατένια σάντουιτς. Mini - size δημιουργίες, με μελετημένους συνδυασμούς γεύσεων και χρωμάτων, που  υπόσχονται να δροσίσουν τους πελάτες σας και να... θερμάνουν τις πωλήσεις σας!

• Choco Combo

• Macarons με σορμπέ βερίκοκο

• Σοκολατένια Cannoli

• Γιαπωνέζικα Mochi

 ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 

O Μαρίνος Κοσμάς ανήκει στη νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά ζαχαροπλαστών της χώρας μας. Εξαιρετικά εργατικός και φιλομαθής, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, ενώ διαβάζει συνεχώς, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής! Παθιασμένος με τη δουλειά του, έχει να παρουσιάσει σημαντική επαγγελματική πορεία παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το Matsuhisa Αthens, το Nobu, το Costa Navarino κ.λπ. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ Praxis. Σήμερα, κατέχει τη θέση του pastry chef στο ξενοδοχείο New Hotel, διαμορφώνοντας μια νέα κάρτα γλυκών που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ποτέ δεν ξεπερνά τα 4 υλικά σ’ ένα επιδόρπιο, ενώ εξυμνεί την αξία της απλότητας. Δηλώνει οπαδός των καθαρών γεύσεων και των εξαιρετικών πρώτων υλών, οι οποίες παίζουν βασικό ρόλο στη δημιουργία ποιοτικών γλυκών και αντιμετωπίζει την τέχνη του σαν έναν τρόπο έκφρασης συναισθημάτων!

Επιμέλεια: Λία Παπαναστασίου

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 157 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Ζ+G.