Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Hot & Greek σοκολατάκια
Hot & Greek σοκολατάκια

Η τέχνη της σοκολάτας στη χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Απόδειξη οι δημιουργίες που έφτιαξαν για το "Z+G" τρεις διακεκριμένοι Έλληνες σοκολατιέ.

 Νίκος Κουτσούκος 

Συνδιοκτήτης και σεφ του ζαχαροπλαστείου "Valeron" στο Χαλάνδρι, ο Νίκος Κουτσούκος αγαπάει να δουλεύει με σοκολάτα δημιουργώντας πρωτότυπες γεύσεις. Η σύγχρονη ματιά μαζί με την καλή αισθητική που διαθέτει, του δίνουν τη δυνατότητα να πειραματίζεται με συνδυασμούς που μέχρι τώρα συναντούσαμε σε άλλες γλυκές δημιουργίες!

• Λευκή σοκολάτα με μήλο & κανέλα

• Πραλίνες κουκουναριού με καραμέλα

 Στέφανος Διαμαντόπουλος 

Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα χρόνια σπουδών και εργασίας στο Παρίσι, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στα γλυκά του και δη, τα σοκολατένια. Σήμερα ο δημιουργός γεύσεων Στέφανος Διαμαντόπουλος αξιοποιεί τις κλασικές συνταγές ενσωματώνοντας σε αυτές ελληνικά προϊόντα επιτυχώς. Είναι ιδιοκτήτης της σοκολατερί Le Votre Pirée στον Πειραιά.

• Τρούφες με δυόσμο & καρύδα

• Τρούφες με μέλι & μαστίχα

 Κώστας Κούρτης 

Με επαγγελματική εμπειρία που πάει πίσω στο 1987, ο Κώστας Κούρτης επενδύει στις αυθεντικές συνταγές δίνοντας έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες. Είναι πρόεδρος του Pastry Chef’s Association και εργάζεται στο αρτοζαχαροπλαστείο ΤΟΠ στα Μελίσσια. Στόχος του μεταξύ άλλων, η βελτίωση της ζαχαροπλαστικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

• Σοκολατάκια με τσάι γιασεμί

• Μουσκαντίνες με σοκολάτα γάλακτος & λικέρ

 

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"

Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.