Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Επιδόρπια παγωτού από διάσημους Έλληνες δημιουργούς
Επιδόρπια παγωτού από διάσημους Έλληνες δημιουργούς

Τέσσερις Έλληνες pastry chefs πεντάστερων ξενοδοχείων της Αθήνας εμπνέονται από τη διεθνή τάση του mini size και δημιουργούν από ένα επιδόρπιο παγωτού αποκλειστικά για το περιοδικό “Z+G”. Το αποτέλεσμα, όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά αποδεικνύει ότι η ζαχαροπλαστική τέχνη στη χώρα μας έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο...

 

 

 

 

 


Κυριάκος Νικολαΐδης, 
Pastry chef του Intercontinental Athenaeum Hotel

 Ο κ. Κυριάκος Νικολαΐδης πιστεύει ότι «τα mini επιδόρπια είναι μια νέα τάση, στην οποία μπορείς να συνδυάσεις ποικίλες γεύσεις με προσοχή όμως, γιατί λόγω μεγέθους δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει ανταπόκριση στους καταναλωτές καθώς η εποχή επιτάσσει ελαφριές αλλά δυνατές γεύσεις σε μικρά μεγέθη δίνοντας πιο elegant επιδόρπια». Η πρότασή του για το περιοδικό μας είναι «ένα δροσερό επιδόρπιο, που παντρεύει το φρέσκο lime με την ινδική καρύδα και σε συνδυασμό με το κουλί βατόμουρου και το ραβιόλι μέντας καταφέρνει μια “έκρηξη” δροσιάς, ένα κανονικό εξωτικό γευστικό ταξίδι».

 

Εξωτικό ταξίδι με παγωτό καρύδα με λάιμ, κουλί βατόμουρου και ραβιόλι μέντα

 

 

Γιάννης Γιάχος, Pastry chef του Hotel Pentelikon – Pentelikon Estate 

O κ. Γιάχος ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την καριέρα του και έτσι με την εμπειρία που έχει πλέον συλλέξει μάς εξηγεί ότι «η επιλογή του γλυκού έγινε χάρη στον ερχομό της καλοκαιρινής σεζόν. Το παγωτό πορτοκάλι με το sorbet σαμπάνιας και την επικάλυψη σοκολάτας είναι ένας ιδανικός συνδυασμός που χαρίζει γευστική απόλαυση ενώ μπορεί να γίνει με αγνές πρώτες ύλες, που είναι και η προτίμησή μου».

 

Choco chips με sorbet σαμπάνιας, παγωτό πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας

 

 

 

Γιώργος Ράπτης, Pastry chef του Athens Hilton Hotel

Ο κ. Ράπτης, ο οποίος βρίσκεται από το 1990 (!) στο πόστο του επικεφαλής του απαιτητικού τμήματος ζαχαροπλαστικής του Athens Hilton, εξηγεί σχετικά με τη δημιουργία του: «Πρόκειται για ένα πραγματικά γευστικό επιδόρπιο, που βασίζεται στον απολαυστικό συνδυασμό καραμέλας – μήλου και αποτελεί ιδανική πρόταση για το ξεκίνημα του καλοκαιριού!» Σχετικά δε, με την τάση των mini size επιδορπίων πιστεύει ακράδαντα ότι «θα κατακτήσουν και την αγορά της Ελλάδας».

 

Mini sandwich με toffee pudding cake παγωτό καραμέλας με μήλο

 

 

Δημήτρης Δήμτσος, Pastry chef του Sofitel Athens Airport Hotel

Μετά από 10 χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και με μεγάλο ενδιαφέρον για οτιδήποτε καινούργιο, ο κ. Δήμτσος έχει εντάξει τα mini size επιδόρπια στην κάρτα του Sofitel εδώ και μήνες.

Ο λόγος είναι ότι «με το mini size γλυκό εμείς οι pastry chefs δίνουμε στον πελάτη τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών στην τιμή ενός κανονικού γλυκού και έτσι ο πελάτης δημιουργεί κάθε φορά το δικό του ταξίδι γεύσεων».

 

Καλοκαιρινός πειρασμός με παγωτό μάνγκο, φράουλα και βασιλικό

 

 

 

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Aπό το τεύχος 144 (ΜΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Z+G