A  A  A +
Πίσω
Tυρόπιτα κουρού με σίκαλη
Tυρόπιτα  κουρού με σίκαλη

Υλικά

Αλεύρι σίκαλης ενισχυμένο 700 γρ
Αλεύρι 55άρι 1.300 γρ
Αλάτι 40 γρ
Ζάχαρη 40 γρ
Βούτυρο fermende 200 γρ
Μαργαρίνη σκληρή 700 γρ
Παλμίνη 250 γρ
Νερό 50 ml
Αβγά 40 γρ
Bakin powder 40 γρ
Για τη γέμιση:
Φέτα 1 κιλό
Μπεσαμέλ 100 γρ
Νερό 100 ml

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό και τα αβγά, μέχρι να αποκτήσουν μία σπυρωτή μορφή. Προσθέτουμε το νερό και τα αβγά και εν συνεχεία ζυμώνουμε μέχρι να αφομοιωθούν και να ομογενοποιηθούν. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα (εναλλακτικά βάζουμε 50% φέτα- 50% ανθότυρο) με την μπεσαμέλ και το νερό. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 110 γραμμαρίων, ανοίγουμε με τον πλάστη, τοποθετούμε τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Συνταγή: Βασίλης Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρενιέρης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.