A  A  A +
Πίσω
Τσουρέκι με ρευστή κρέμα από ταχίνι
Τσουρέκι με ρευστή κρέμα από ταχίνι

Υλικά

Αλεύρι super Αμερικής - 5 κιλά
Ζάχαρη - 2 κιλά
Αβγά - 20 τμχ
Βούτυρο - 1 κιλό
Γάλα φρέσκο - 1 lt
Μαγιά χρυσή - 500 γρ.
Μαστίχα, μαχλέπι, βανίλια
Ξύσμα & χυμό πορτοκαλιού - 4 τμχ

Βήματα

Για την κρέμα από ταχίνι
Νερό - 250 ml
Ζάχαρη - 100 γρ.
Άμυλο - 30 γρ.
Ταχίνι - 250 γρ.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας μέχρι να γίνει παχύρευστη. Με το μισό αλεύρι και τη μαγιά λιωμένη σε χλιαρό γάλα, φτιάχνουμε ένα μαλακό προζύμι και το αφήνουμε στη στόφα για 15'. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και, αφού γίνουν κρέμα, ρίχνουμε το αλεύρι και το προζύμι και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ελαστικό και λείο. Τοποθετούμε στη στόφα για 60', κόβουμε 5 φιτίλια των 100 γρ. και τα πλέκουμε. Αφού ψηθεί για 25-30' στους 150°C (σε ταμπανωτό φούρνο) κάνουμε ενέσεις με την κρέμα σε 3-4 σημεία κάθε πλεξούδας και διακοσμούμε με την κρέμα και ψημένο σουσάμι.