Με το μισό αλεύρι και τη μαγιά λιωμένη στο χλιαρό γάλα, πιάνουμε ένα μαλακό προζύμι και το αφήνουμε στη στόφα για 15 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο τα υπόλοιπα υλικά και αφού γίνουν κρέμα, ρίχνουμε το αλεύρι και το προζύμι από τη στόφα. Δουλεύουμε το ζυμάρι μέχρι να γίνει ελαστικό και λείο. Τοποθετούμε στη στόφα για 1 ώρα και στη συνέχεια κόβουμε σε δύο μπαστούνια των 250 γρ. για το κάθε τσουρέκι. Προσθέτουμε στη ζύμη τα cranberries και το δάκρυ σοκολάτας (με το μάτι προσθέτουμε την ποσότητα που επιθυμούμε) και τοποθετούμε σε χάρτινες φόρμες με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 150°C (σε ταμπανωτό φούρνο). Τα συγκεκριμένα τσουρέκια χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο στο φούρνο λόγω της φόρμας.