Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα φρούτα, τις σταφίδες και το ρούμι, τα σκεπάζουμε και αναμειγνύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε διαφορετικό σκεύος με ζεστό νερό, τοποθετούμε τη μαγιά μέχρι να μαλακώσει, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε σε αυτήν με μέλι και 250 γρ. αλεύρι. Καλύπτουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε τα φρούτα, το αβγό, το βούτυρο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 500 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και πολύ ελαστική. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και περιμένουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το ψωμί για 25 λεπτά. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς το με άχνη ζάχαρη.
Από το τεύχος 93 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Α-Ζ