Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ όλα τα υλικά -εκτός από τα καρύδια και τη σοκολάτα- για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε πλαστικό σκεύος και αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερό ύφασμα για 40 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη εκ νέου στο ζυμωτήριο προσθέτοντας αυτή τη φορά τα καρύδια και τη σοκολάτα ώστε να ενσωματωθούν (θερμοκρασία ζύμης 27°C). Πλάθουμε σε μακρόστενα ψωμιά των 500 γρ. και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πιέζουμε με τα δάχτυλα στην επιφάνεια κάθε ψωμιού από 4 μισά καρύδια και σκεπάζουμε με βαμβακερό ύφασμα για 30 - 40 λεπτά. Όταν τα ψωμιά θα είναι έτοιμα για ψήσιμο, τα βάζουμε στο φούρνο στους 200°C για 40-50 λεπτά με ατμό.
Info: Πρόκειται για μια αρτοδημιουργία που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κέικ ή τα βουτήματα που συνοδεύουν τον απογευματινό καφέ και μάλιστα με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά, αλλά πλούσια γεύση.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.