Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τους σπόρους) για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη (θερμ. ζύμης 26°C). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πανί για 20’. Λαδώνουμε τις φόρμες σε σχήμα καρδιάς και ρίχνουμε τους σπόρους ανακατεμένους. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή τέσσερα τεμάχια (780 γρ. ή 380 γρ.). Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε στο μέγεθος της φόρμας, πιέζουμε και με τα δάχτυλα ώστε να πάρει το σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι στη φόρμα. Τα σκεπάζουμε πάλι με πανί για 40 λεπτά. Τα ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 20 - 25 λεπτά.
Info: Άκρως αφροδισιακό
Τα μπαχαρικά, εκτός από έντονο άρωμα, έχουν και αφροδισιακές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τους διάφορους σπόρους που είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες, παίρνουμε ένα ψωμί νόστιμο και για... δυνατές επιδόσεις.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριους 2015) του περιοδικού Α-Ζ.