A  A  A +
Πίσω
Ψωμάκια της Κυριακής
Ψωμάκια της Κυριακής

Υλικά

Αλεύρι 70% μαλακό αρτοποιίας 1.500 γρ.
Αλεύρι κίτρινο 500 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Μέλι 100 γρ.
Μπέηκιν πάουντερ 30 γρ.
Αβγά 100 γρ.
Τυρί φέτα 200 γρ.
Γάλα 1.000 γρ.

Βήματα

1. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
2. Βρέχουμε ελαφρώς με νερό.
3. Βουτάμε στους σπόρους.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το τυρί για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 10΄ στη δεύτερη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15΄. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 100 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Βρέχουμε ελαφρώς με πινέλο και βουτάμε σε σουσάμι ή παπαρούνα ή λιναρόσπορο ή νιφάδες βρώμης. Στοφάρουμε για 40΄ και ψήνουμε στους 220°C με πολύ ατμό για 15 - 18΄.

Από το τεύχος 92 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Α-Ζ