A  A  A +
Πίσω
Ψωμάκια πλεξούδα με παπαρουνόσπορο
Ψωμάκια πλεξούδα με παπαρουνόσπορο

Υλικά

Αλεύρι 70% μαλακό αρτοποιίας 1.000 γρ.
Αλεύρι κίτρινο 1.000 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Βούτυρο 100 γρ.
Μαγιά 100 γρ.
Νερό 1.000 γρ.
Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα

Βήματα

Εκτέλεση

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και για 10΄ στη δεύτερη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15΄. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 100 γρ. Πλάθουμε σε σχήμα φυτίλι 40 εκ. και το πλέκουμε. Βουτάμε στο νερό και αμέσως μετά στον παπαρουνόσπορο. Στοφάρουμε για 40΄ και φουρνίζουμε στους 220°C με πολύ ατμό για 15- 18΄.

Από το τεύχος 92 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Α-Ζ