A  A  A +
Πίσω
Πικάντικα ψωμάκια Danis
Πικάντικα ψωμάκια Danis

Υλικά

Αλεύρι 55% Αρτοποιίας Μαλακό 2.000 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ.
Μαγιά 120 γρ.
Νερό 1.000 γρ.
Βούτυρο Σκληρό ή Μαργαρίνη
Κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα 500 γρ.
Πιπέρι σκόνη, γλυκιά πάπρικα σκόνη, μοσχοκάρυδο σκόνη από 10 γρ.

Βήματα

1. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο φύλλο.
2. Περνάμε το ζυμάρι με νερό.
3. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Εκτέλεση

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και 10΄ στη δεύτερη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Πακετάρουμε το βούτυρο μέσα στο ζυμάρι και διπλώνουμε στα τρία. Βάζουμε ξανά τη ζύμη για 30΄ στο ψυγείο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το “δίπλωμα”, άλλες δύο φορές. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο ορθογώνιο περίπου 5 χιλιοστά πάχος. Με πινέλο απλώνουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μισό ζυμάρι με το μείγμα μπαχαρικά, κασέρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με το άλλο μισό και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Πατάμε ελαφρά με πλάστη να κολλάει το μείγμα στο ζυμάρι. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 7x7 εκ. Απλώνουμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για 40΄. Ψήνουμε στους 200°C με ατμό για 15 - 18΄.

Από το τεύχος 92 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Α-Ζ