A  A  A +
Πίσω
Παγωτό σοκολάτα
Παγωτό σοκολάτα

Υλικά

γάλα 1.000 ml
ζάχαρη 200 γρ.
κρέμα γάλακτος 35% 100 ml
κακάο 70 γρ.
σοκολάτα 70% τριμμένη 50 γρ.
γκουάρ 5 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4 ° C, η οποία διαρκεί γύρω στις 12 ώρες. Ακολουθεί το στάδιο της παστερίωσης, όπου η θερμοκρασία φτάνει γύρω στους 85° C κι έπειτα ψύχεται. Στη συνέχεια το μείγμα μεταφέρεται στην παγωτομηχανή.

 

Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.

Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.