Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4 ° C, η οποία διαρκεί γύρω στις 12 ώρες. Ακολουθεί το στάδιο της παστερίωσης, όπου η θερμοκρασία φτάνει γύρω στους 85° C κι έπειτα ψύχεται. Στη συνέχεια το μείγμα μεταφέρεται στην παγωτομηχανή.
Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.
Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.