Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4° C, η οποία διαρκεί γύρω στις 12 ώρες. Ακολουθεί το στάδιο της παστερίωσης, όπου η θερμοκρασία φτάνει γύρω στους 85° C και στη συνέχεια ψύχεται. Στη συνέχεια το μείγμα μεταφέρεται στην παγωτομηχανή. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, το παγωτό μπαίνει στην μπασίνα εναλλάξ με στρώσεις σπασμένων κομματιών Lila Pause και χειροποίητης μαρμελάδας φράουλα.
Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.
Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.