Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρόλα. Σπάμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο, το αμύγδαλο σε σκόνη, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε για 3 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο. Ιδανικά, σερβίρεται χλιαρό.
Από το τεύχος 110 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.