Αντί για φρέσκο βούτυρο που απαγορεύεται στη νηστεία, η επιλογή μιας μαργαρίνης καλής ποιότητας θα δώσει λαχταριστή γεύση και άρωμα στο γλυκό.
Φτιάχνουμε ζύμη με τα τέσσερα πρώτα υλικά και τα 50 γρ. νερό και την απλώνουμε σε φορμάκια. Βράζουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και τα γαρίφαλα, τα οποία αφαιρούμε όταν μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέτουμε το άμυλο και αφήνουμε να δέσει. Αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα τις φόρμες και κλείνουμε με τη ζύμη όπως στη φωτό. Ψήνουμε στους 180°C για 15 - 20'.
Συνταγή: Παναγιώτης Λεντοβάς, Captain's Bakery
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.