A  A  A +
Πίσω
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

Αντί για φρέσκο βούτυρο που απαγορεύεται στη νηστεία, η επιλογή μιας μαργαρίνης καλής ποιότητας θα δώσει λαχταριστή γεύση και άρωμα στο γλυκό.

Υλικά

Άχνη ζάχαρη 190 γρ.
Μαργαρίνη 250 γρ.
Αλεύρι 400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ, ξύσμα πορτοκαλιού λίγο
Μήλα 600 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ.
Νερό 50 γρ. για τη ζύμη + 60 γρ. για τη γέμιση
Άμυλο 25 γρ.
Γαρίφαλα (ολόκληρα)

Βήματα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ζύμη με τα τέσσερα πρώτα υλικά και τα 50 γρ. νερό και την απλώνουμε σε φορμάκια. Βράζουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και τα γαρίφαλα, τα οποία αφαιρούμε όταν μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέτουμε το άμυλο και αφήνουμε να δέσει. Αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα τις φόρμες και κλείνουμε με τη ζύμη όπως στη φωτό. Ψήνουμε στους 180°C για 15 - 20'.

Συνταγή: Παναγιώτης Λεντοβάς, Captain's Bakery

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.