A  A  A +
Πίσω
Κριτσίνι σικάλεως
Κριτσίνι  σικάλεως

Υλικά

Αλεύρι Σίκαλης ενισχυμένο 1.750 γρ
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 750 γρ
Ηλιέλαιο 500 ml
Μαργαρίνη 250 γρ
Κονιάκ 250 ml
Ζάχαρη 200 γρ
Αλάτι 30 γρ
Bakin powder 40 γρ
Σόδα 15 γρ

Βήματα

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και μετά προσθέτουμε τα στερεά (αλεύρι, baking powder). Κόβουμε σε κομματάκια των 20 γρ. και πλάθουμε τα κριτσίνια. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Συνταγή: Βασίλης Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρενιέρης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.