A  A  A +
Πίσω
Kletzenbrot από την Αυστρία
Kletzenbrot από την Αυστρία


Υλικά

Αλεύρι σικάλεως 350γρ.
Φρέσκια μαγιά 30γρ.
Ανθός αλατιού
Χλυαρό νερό 100ml
Αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας 700γρ.
Σταφίδες 130γρ.
Φουντούκια 80γρ.
Κουκουνάρι 40γρ.
Βούτυρο 1 κ.σ.

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Φτιάχνουμε τη ζύμη, αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα φρούτα, τις σταφίδες, τα φουντούκια και τα κουκουνάρια. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά. Αλείφουμε μια μεγάλη φόρμα ή δύο μικρές με βούτυρο και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.

Από το τεύχος 93 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Α-Ζ