Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Φτιάχνουμε τη ζύμη, αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα φρούτα, τις σταφίδες, τα φουντούκια και τα κουκουνάρια. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά. Αλείφουμε μια μεγάλη φόρμα ή δύο μικρές με βούτυρο και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.
Από το τεύχος 93 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Α-Ζ