A  A  A +
Πίσω
Καρβέλι με φυσικό προζύμι
Καρβέλι με φυσικό προζύμι

Υλικά

Αλεύρι 70% 1.000 γρ.
Αλεύρι κίτρινο 1.000 γρ.
Προζύμι (φυσικό) 1.000 γρ.
Αλάτι 50 γρ.
Ζάχαρη (προαιρετικά) 40 γρ.
Νερό 1.200 γρ
Μαγιά 15 γρ

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 15' στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30'. Ξαναζυμώνουμε για ακόμα 2' και αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί για 10'. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-750 γρ και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν για 90-120 λεπτά (σε στόφα 28-30°C). Τέλος ψήνουμε στους 210-220°C για 35-40 λεπτά. 

Από το τεύχος 109 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.