A  A  A +
Πίσω
Φωλιά καταΐφι με κρέμα μαστίχας
Φωλιά καταΐφι με κρέμα μαστίχας

Υλικά

Φύλλο καταΐφι
Βούτυρο (λίγο)
Για την κρέμα:
Γάλα 1 λίτρο
Ζάχαρη 245 γρ.
Κρόκοι 3 τεμ.
Νισεστέ 120 γρ.
Μαστίχα 5 γρ.
Βούτυρο 82% 40 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μαστίχα με 50 γρ. ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και την τριμμένη μαστίχα και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά προσθέτουμε το νισεστέ αραιωμένο σε λίγο κρύο γάλα και βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στη συνέχεια την αφρατεύουμε με το φτερό. Σχηματίζουμε φωλίτσες από ζύμη καταΐφι, τις ψήνουμε να ροδίσουν πασπαλισμένες με λίγο βούτυρο. Τέλος, γεμίζουμε τις ψημένες φωλίτσες με την κρέμα μαστίχας και διακοσμούμε κατά βούληση.

 Tip:  Ύφος...Ανατολής!

Η συνήθεια να αρωματίζονται οι κρέμες με μαστίχα είναι γενικευμένη σε όλη την Μέση Ανατολή. Οι ζεστές νότες της κρέμας και του γάλακτος ταιριάζουν με το γήινο, εξωτικό άρωμα της μαστίχας και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Συνταγή: Νίκος Τσιπολέτας, Pastry chef του “Βλάχος Bakery & Pastry”

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.