Για προζύμι: Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά (προσοχή: σε πλαστικό σκεύος) και τα αφήνουμε στο ψυγείο (4°C) σκεπασμένα με βαμβακερό πανί για 12 ώρες.
Για ρολάκια: Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και μόλις σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι, το τοποθετούμε στο ψυγείο (στους 5°C) σκεπασμένο με πανί και νάιλον για 6 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες 3 – 4 εκατοστών. Κατόπιν, αραδιάζουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψήνουμε στους 180°C για 20’.
Info: Σε αντίθεση με τα ρολάκια που φτιάχνονται με σφολιάτα ή άλλες ζύμες, αυτά που έχουν φτιαχτεί με τη μέθοδο της βραδείας αρτοποίησης έχουν μεγάλη διατηρησιμότητα και τρώγονται ευχάριστα και τις επόμενες μέρες.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 109 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.