NEA

A  A  A +
Πίσω
Άρτος & Οίνος: Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.
Άρτος & Οίνος: Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.

Με αφορμή την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, «Τα Φαντάσματά μου-Ο Άρτος» και «Ομήρου Οδύσσεια, Ζωγραφικό Δοκίμιο» του Δημοσθένη Κοκκινίδη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων γευσιγνωσίας με τίτλο «Άρτος και Οίνος». Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης: το ψωμί και το κρασί, δυο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και με βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, βασικά προϊόντα της μητέρας γης, αλλά και στοιχεία πολιτισμού πανανθρώπινα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 21/4 μέχρι την Κυριακή 2/6 και ήταν ανοιχτές στο κοινό κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι επισκέπτες χωρίς καμία επιβάρυνση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ετικέτες κρασιών και ποικιλίες ψωμιού ενώ παράλληλα προμηθεύτηκαν κρασιά και αρτοσκευάσματα σε πολύ προσιτές τιμές. Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος παραγωγικές μονάδες αρτοσκευασμάτων από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή καθώς και οινοπαραγωγοί από τη Μακεδονία, σε μια προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας με επαγγελματίες και καταναλωτές. Τα αρτοποιεία που συμμετείχαν στις Κυριακάτικες εκδηλώσεις ήταν: Πέρεκ (από το Μονοπήγαδο Βασιλικών/ μονάδα παραγωγής άρτου, αρτοσκευασμάτων, πιτοειδών και ζυμαρικών), «Αρτοποιεία-Φούρνοι Κουκουμέριας Β. ΟΕ.», «Γλυκιά Ζωή» (Υφαντίδου Αναστασία), «Αρτοζαχαροπλαστική ΚΟΛΙΑΣ, Ακριτίδης Ιωάννης» και «Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική Βεργίδης».

 

Στις παραπάνω φωτογραφίες: 1. Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή του αρτοποιείου της κας Υφαντίδου. 2. Η κα Έλσα Κουκουμέρια από τον ομώνυμο φούρνο επισημαίνει στους επισκέπτες ότι τα υλικά των φούρνων είναι τα πλέον αγνά!

 

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.